ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Şenay Aybüke Yalçın (1994 - 2017)

 

 

 

18-08-2021

                                     

 

 

 

 

 

 



Hayatı ve Kişiliği

03.09.1994'te Ankara'da dünyaya geldi. Aybüke Yalçın dünyaya geldiğinde babası MEB Personel Genel Müdürlüğü'nde memur olarak çalışmaktadır. Aslen Çorum Osmancık ilçesi Tekmen köyü doğumlu, babası devlet memurluğundan emekli,  erkek kardeşi Karabük Üniversitesi'nde eğitim görmekte, ailesi Safranbolu'da ikamet etmektedir.

Babasının anlatımı ile Aybüke isminin veriliş hikayesi 

Azerbaycan'da Nahçıvan'da meydana gelen Ermeni saldırılarını konu alan bir çizgi filmde kırsalda yaşayan Azerbaycanlı bir aileden bir çocuk uçaktan atılan bebek görünümlü bombayı eline alır ve bombanın patlaması üzerine çocuk vefat eder. Vefat eden çocuğun ismi Aybüke'dir.  Aybüke isminin koyulmasını annesi istemiştir. Babası da annesinin ismi olan Şenay ismini ilave etmiş, Şenay Aybüke olarak nüfusa kaydı yapılmıştır.

18-08-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

Çocukluğundan itibaren çok hareketli, renkli, sevecen, arkadaşları ile iyi geçinen, uyumlu, etrafına olumlu enerji veren bir yapıya sahipti. Bulunduğu ortamda kendini çok çabuk fark ettirebilen bir yapısı vardı. Sosyal aktiviteleri çok seven bir çocuktu. Özellikle müziği çok seviyordu. Öğretmenleri çok iyi bir müzik kulağının olduğunu söylerdi. Sayısal bölüm öğrencisi olmasına rağmen müziği tercih etti. Yetenek sınavıyla Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Müzik Eğitim Fakültesi'ne kaydını yaptırdı. Dört yıl eğitim gördükten sonra fakülteden Müzik Öğretmeni Adayı olarak mezun oldu. Daha sonra KPSS sınavı ve tercihleri sonucu Batman ili Kozluk ilçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne tayini çıktı.

18-08-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

Etimesgut İlköğretim Okulu'nda okurken kendi çabasıyla daha sonrasında müzik öğretmeninin de desteğiyle arkadaşlarıyla beraber bir müzik korosu kurdu.  Ardından bir dans grubu kurdu. Lise döneminde Edremit'e gidince müziğe olan ilgisi devam etti. Halk Eğitim Merkezi'nde ses, şan ve nota dersleri aldı.  Bağlama ve gitar enstrüman eğitimleri aldı. 100 Güzel Ses Korosu'na dahil oldu. Körfez Aşıklar Derneği'nde de amatör olarak müzik çalışmaları yaptı. Üniversite yıllarında izcilik faaliyetlerine katıldı. Her gününü dolu dolu geçiren, geçmesi için çaba harcayan, yerinde duramayan, boş zamanlarında kitap okuyan bir çocuktu.

18-08-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden mezun olduğu sene yaptığı tercihler neticesinde ataması Batman ili Kozluk ilçesine çıkan Müzik öğretmeni Şenay Aybüke YALÇIN , babasının "Kızım istersen gitmeyebilirsin. Bir sonraki atama dönemini bekle." sözleri üzerine "Babacığım, bayrağın dalgalandığı her yer bizim vatanımızdır!." diyerek vatana duyduğu sevgi ve minnetle, vatana hizmet edecek olmanı getirdiği büyük sevinç ve gururla, ailesiyle birlikte Kozluk'a gider.

"Bayrağın dalgalandığı her yer vatandır..." diyerek atandığı Batman'ın Kozluk ilçesinde, 9 Haziran 2017'de teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit edilen, okulumuzun ismini alarak müşerref olduğu, gönüllerde ve dualarda daima yaşayacak olan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ı rahmetle ve minnetle anıyoruz. 

Vatanına, öğretmenlik mesleğine duyduğu aşk ve tutkusuyla, kısacık öğretmenlik yaşamında, dokunduğu kalpler ve bıraktığı izlerle,  milletinin sevgisini, saygısını ve takdirini kazanmış; bugün onunla aynı yolda yürüyen; aynı heyecanla bilgiyi, vatan sevgisini, kültürümüzü ve değerlerimizi aşılayan öğretmenlerimizin örnek alacağı bir kişilik olmuştur. Yaktığı meşale bugün biz öğretmenlerin elinde yanmaya, çocuklarımıza daima ışık olmaya devam edecektir.

Kaynak:

1. https://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eenay_Ayb%C3%BCke_Yal%C3%A7%C4%B1n

2. Aybüke Yalçın hakkında hazırlanmış Tabuta Sığmayanlar: Şehit Aybüke Yalçın (80.Bölüm) isimli belgesel.

3. https://www.haberler.com/aybuke-yalcin-kimdir-nereli-sehit-ogretmen-13567843-haberi/

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 9  kişi beğendi